YKS Konuları

2024 TYT Geometri Konuları ve Soru Dağılımı 

YKS sınavında yapılan 2 oturumdan 1. oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) konularını sizlerle paylaşıyoruz. Bu yazımızda sizlere TYT Geometri Konuları ve TYT Geometri Soru Dağılımı tablolarını paylaşmaktayız. ÖSYM kurumunun hazırladığı TYT sınavında 40 soru Matematik sorulmaktadır. TYT Geometri bölümünden son 6 yılda ortalama olarak 10 soru Geometri sorusu sorulmuştur. YKS sınavında Geometri dersinin soruları TYT kitapçığının Matematik bölümünde yer almaktadır. 2023 TYT Geometri konularının detaylarını ve son 6 yılda yapılan TYT sınavlarına ait Geometri soru dağılımlarının detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

TYT Geometri Konuları

ÖSYM tarafından hazırlanacak 2024 TYT Geometri Konuları aşağıdaki listede yer almaktadır.

Açılar ve Üçgenler
Doğruda ve Üçgende Açılar
Dik Üçgen
Özel Üçgen
İkizkenar ve Eşkenar Üçgen
Açı Kenar Bağıntıları
Üçgende Eşlik ve Benzerlik
Üçgende Açıortay
Üçgende Kenarortay
Üçgende Alan
Çokgenler
Dörtgenler
Yamuk
Paralelkenar
Eşkenar Dörtgen
Deldoid
Dikdörtgen
Kare
Çember ve Daire
Doğrunun Analitik İncelenmesi
Katı Cisimler
Dikdörtgenler Prizması
Küp
Silindir
Piramit
Koni
Küre

TYT Geometri Soru Dağılımı

TYT ve AYT sınavlarında her yıl farklı soru dağılımlarına sahip soru dizilimleriyle sorular hazırlanmaktadır. Aşağıdaki tabloya bakarak son 6 yıla ait TYT Geometri Soru Dağılımı tablomuzu inceleyebilir ve hangi konulardan daha çok soru sorulduğunu gözlemleyebilirsiniz.

KONULAR202320222021202020192018
Açılar ve Üçgenler544223
Çokgenler111111
Yamuk121
Eşkenar Dörtgen1
Deltoid1
Kare111
Dikdörtgen111211
Çember ve Daire21
Analitik Geometri1111
Katı Cisimler222222
SORU SAYISI101010101011

Bu soru dağılımları, TYT Geometri sınavında hangi konuların daha fazla ağırlıkta olduğunu göstermektedir. Ancak, sınav her yıl değişebildiğinden, güncel sınav kılavuzunu takip etmek önemlidir.

TYT Geometri Hangi Konu Daha Çok Önemli?

TYT Geometri sorularının genellikle üçgen konusu üzerine oluşturulmuş konulardır. Açılar ve Üçgenler konusundan 2023 yılında 5, 2022 ve 2021 yıllarında 4’er soru sorularak TYT Geometri bölümünün en çok soru sorulan konusu olmuştur. Genellikle diğer konular da üçgenin özellikleriyle diğer geometrik cisimleri birleştirerek sorular oluşturulmaktadır. Tavsiyem, Açılar ve Üçgenler konusunu tam oturtmadan diğer konulara geçmemeleri olacaktır. Çember ve Daire gibi konular genellikle AYT sınavında çıktığı için TYT sınavında son birkaç yıldır yer verilmemiştir.

Eğer ki netleriniz düşükse, Açılar ve Üçgenler konusundan günlük olarak düzenli soru çözmenizi öneririm. Geçmiş yıllarda sorulmuş TYT Çıkmış Sorular sayfamızdaki soruları analiz ederek ne tarz soruların sorulabileceğini tahmin edebilirsiniz. Ve o tarz sorulardaki hatalarınızı azalttıktan sonra diğer konulara geçebilirsiniz. Tavsiyem, kolay ve çözümlerinin sizin için açıklayıcı olan bir kaynak seçip o kaynaktaki Açılar ve Üçgenler konusunu tam olarak anlayana kadar eksiksiz bitirmeniz olacaktır. Ardından size kolay konulardan başlayarak diğer konulara da vakit ayırmanızı önermekteyim.

Eğer ki netleriniz yüksekse ve bütün konulara hakimseniz çoğu hocanın önerdiği gibi Geometri denemesi çözmek yerine Matematik ya da TYT denemesi çözmenizi öneririm. Çünkü bazı geometri soruları geometri bilgisi olmadan sadece matematik işlemleriyle yapılabilecek sorular olabiliyor. Ayrıca, geometri denemesinde daha farklı geometri soruları görebilirsiniz fakat sınavda sizin için önemli faktörlerden olan süre faktörü de yer almaktadır. Matematik çözerken hangi sırayla ve yöntemlerle soruları çözdüğünüzü analiz etmeniz gerekmektedir. Bu nedenle benim tavsiyem, Geometri denemesi olarak değil, tüm TYT ya da matematik denemesi olarak çözmeniz olacaktır.

NOT: Burada verilen tavsiyeler sadece bir öneridir. Branş ve Rehberlik öğretmenlerinizle size en uygun planı yapabilirsiniz.

TYT Konu ve Soru Dağılımı

TYT Konu ve Soru Dağılımlarından incelemek istediğiniz dersin üzerine tıklayarak soru dağılımı tablosunu ve konuları inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu